Еленовски – Брисел | Вести | DW | 14.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Еленовски – Брисел

Македонскиот министер за одбрана, Лазар Еленовски, денеска во Брисел учествува на состанокот на тројката на ЕУ и министрите за одбрана на неколку земји кандидати за НАТО и на трети земји. На средбата, на која учествуваат и министрите за одбрана на Турција, Хрватска, Норвешка и Исланд, ќе се разговара за европската безбедносна политика и обврските што произлегуваат од кандидатскиот статус во сферата на одбраната.