ЕК има намера да ги стави на располагање податоците за авио патниците | Вести | DW | 07.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ЕК има намера да ги стави на располагање податоците за авио патниците

*

Европската комисија, во борбата против тероризмот, има намера на исртрагата да и стави на располагање лични податоци на авио патниците. Веќе е подготвен нацрт закон, според кој по користење на некоја авио линија, остануваат зачувани 19 лични податоци на патниците. Кон ова припаѓаат адресата, број на баггаж, број на кредитна картичка или e –mail адреса.