Ден на отворени џамии во Германија | Вести | DW | 03.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Ден на отворени џамии во Германија

*

Во Германија денеска е ден на отворени врати на Џамиите. Церемонијата е во организација на четирите најголеми здруженија на муслиманите во Германија. Мотот на манифестацијата, која се очекува да привлече 100.000 посетители е „Џамиите мост за една заедничка иднина. Во Германија живеат преку три милиони муслимани.