Германската влада усвои мерки за спроведување на интеграцијата | Вести | DW | 11.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Германската влада усвои мерки за спроведување на интеграцијата

*

Еден ден пред почеткот на вториот самит за интеграција кај канцеларот Ангела Меркел кабинетот усвои мерки кои треба да се спроведат на покраинско и национално ниво за да се изведе планот за интеграција. Предвидени се 150 конкретни чекори и обврски. Кон ова припаѓаат курсевите за интеграција и подобри шанси за интеграција на младите од доселеничките семејства. Претходно неколку турски здруженија го откажаа учеството на самитот за интеграција.