Генерал Хено во посета на Скопје | Вести | DW | 20.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Генерал Хено во посета на Скопје

*

Учеството на Македонија во операцииите на НАТО и трнасформацијата на македонската армија се темите на кои ќе разговараат високи воени претавници на Алијасната со македонските власти. Претседавачот на воениот комитет на НАТО, генерал Реј Хено ќе се сретне со началникот на Генералштабот на АРМ генерал полтполковник Мирослав Стојановски и македонскиот министер за одбрана Лазар Еленовски со кого ќе разговара за реформите во одбраната како и интеграција на македонската армија во НАТО. Претседавачот на Воениот комитет на НАТО треба да биде примен од претседателот на Македонија Бранко Црвенковски и премиерот Никола Груевски.