Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Војна во Украина

Русија започна инвазија врз Украина на 24 февруари, 2022 година. Милиони жители мораа да ги напуштат своите домови. Западот наложи серија санкции против Русија, а НАТО распореди дополнителни сили во источна Европа.

Русија започна инвазија врз Украина на 24 февруари, 2022 година, по претходно повеќе неделно распоредување трупи на нејзините граници. Милиони жители, претежно жени, деца и постари лица мораа да ги напуштат своите домови, додека военоспособното машко население остана во земјата. Западните држави, предводени од САД и ЕУ наметнаа серија санкции против Русија, а НАТО распореди дополнителни сили во своите земји-членки во источна Европа.

Покажи повеќе написи