Буш со стари најави за климата | Вести | DW | 29.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Буш со стари најави за климата

*

Американскиот претседател Џорџ Буш на конференцијата за климата во Вашингтон изрази желба за намалување на штетните гасови. Тој предложи земјите кои имаат најголема емисија на овие гасови до летото идната година да се усогласат околу заедничките цели поради заштита на климата. Но, на секоја земја треба да и‘ биде оставено самата да одлучи како ќе ја постигне целта. Буш не бара обврзувачки документи, како што е протоколот од Кјото.