Буш-вето за истражување со матични клетки | Вести | DW | 21.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Буш-вето за истражување со матични клетки

*

Американскиот претседател Џорџ Буш со своето весто го спречи донесувањето на предлог законот за финансирање на истражување со матични клетки.Со тоа повторно дојде во судир со мнозинството во Конгресот кое го има Демократската партија.Тој одбива целно уништување на човечки ембриони,потенцираше Буш.Приврзениците на истражувањата со матични клетки укажуваат на можни напредоци во борбата против досега неизлечивите болести.