Бугарите не ја даваат ракијата | Економија | DW | 22.12.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

Бугарите не ја даваат ракијата

Членството во ЕУ им донесе проблеми на Бугарите кои претпочитаат сами да варат ракија. Сега претседавањето со Унијата во првата половина на 2018 година се заканува да им зголеми проблемите уште повеќе.

На официјалните настани во рамките на ЕУ-претседателството, на странските гости ќе им се сервира помалку ракија.

Гледај видео 02:48

Бугарите не ја даваат ракијата

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама