Американско руски разговори за антиракетниот систем | Вести | DW | 31.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Американско руски разговори за антиракетниот систем

*

Преставници на САД и Русија денеска во Вашингтон ќе разговараат околу американските планови за инсталирање антиракетен систем на територија на Европа. Разговорите од руска страна ќе ги води Сергеј Кислијак, американскиот тим ќе го предводи Даниел Фрид. Русија жестокот ги критикуваше плановите на САД кои сакаат да инсталираат антиракетен систем во Полска и Чешка.