Американската компанија „Џонсон Контролс“ отвори фабрика во Македонија | Македонија | DW | 12.12.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Американската компанија „Џонсон Контролс“ отвори фабрика во Македонија

Во слободната економска зона Бунарџик, денеска е отворена фабрика за автомобилски делови на компанијата Џонсон Котролс. Брисел и Вашинготн и натаму бараат од Македонија исполнување на политичките приоритети.

default

Во Бунарџик крај Скопје ќе се произведуваат резервни делови за автомобили

Во Бунарџик крај Скопје денеска е отворена првата, фабрика на мултуинационалната компанија Џонсон Котролс. Привлекувањето странски инвестиции и економскиот амбиент се главните аргументи на премиерот Никола Груевски, наспроти жестоките барања од Брисел и Вашингтон за реализирање на 15 политички приоритети. Премиерот одбегна да ги кометира последните неповолни оценки од ЕУ за Македонија. Властите во Скопје продолжуваат и со приведување на поранешни функционери осомничени за криминал.

Реклама