1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

Живот во спектар - со аутизам и со бои на платно

Ана Арсеновска-Зафирова
6 април 2024

Филип е едно од многуте аутистични деца на кои државата не им знае број. Со четката и боите 11-годишниот ученик ги надминува ограничувањата и зад себе веќе има две изложби. Филип живее како исполнето и прифатено дете на училиште.

https://p.dw.com/p/4eV0Z