1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

#dw_BalkanBooster: „Половина населба има белодробни заболувања“

Ламиа Браво | Младен Ѓорѓевиќ
23 октомври 2019

Според податоците на Светската здравствена организација, Босна и Херцеговина во светски рамки има втора највисока стапка на смртност поради загадување на воздухот. #dw_BalkanBooster тандемот Ламиа Браво и Младен Ѓорѓевиќ разговараа со жителите на Букиње и Лукавац за тоа каков е животот покрај Лукавачката коксна индустрија (ГИКИЛ) и Термоцентрала Тузла.

https://p.dw.com/p/3Rlw6