#dw_BalkanBooster: Подари среќа, донирај компјутер! | Сите содржини | DW | 23.09.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Подари среќа, донирај компјутер!

Како на децата да им обезбедам компјутер, се прашуваа најголемиот дел од родителите на почетокот на корона-пандемијата. Дигиталната настава беше невозможна мисија особено за сиромашните. Борче Стаменов ним им донира компјутери. Собира половни компјутери од кои други луѓе кренале раце, ги поправа и им ги дава на оние на кои им се потребни. Неговиот повик „Донирај компјутер“ предизвикува големо ехо.

Гледај видео 02:15