1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

#dw_BalkanBooster: Бункерот на Енвер Хоџа

22 ноември 2018

Албанскиот диктатор Енвер Хоџа сакал ширум земјата да изгради 750.000 бункери. До средината на 1970-те биле изградени 175.000 бункери, кои денес се неуредни, дел од нив и среде Тирана. Но, еден бункер во центарот на Тирана - огромен и граден само за државното раководство во случај на нуклеарен или хемиски напад, има поинаква судбина. Таму сега има музеј, кој го обиколи и нашиот #dw_BalkanBooster.

https://www.dw.com/mk/dwbalkanbooster-%D0%B1%D1%83%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80-%D1%85%D0%BE%D1%9F%D0%B0/video-46405738
Прескокни го блокот Тема на денот

Тема на денот

Зградата на владата на Република Северна Македонија

Инаетот како главен енергенс

Mazedonien DW-Korrespondentin aus Skopje, Katerina Blazevska
Катерина Блажевска
Прескокни го блокот Повеќе теми
Врати се на почетната страница