1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

#DE_Facto: Непотизмот и врските за работа во Германија

Среќко Матиќ
18 мај 2018

Непотизам, корупција, мито - тоа се работи кои обично се доведуваат во врска со Балканот. Но и во Германија врските и познанствата играат важна улога при добивањето работа. Често и спорна.

https://www.dw.com/mk/defacto-%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D1%82-%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BE-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0/video-43835051
Прескокни го блокот Тема на денот

Тема на денот

Димитар Ковачевски македонското Собрание

Огнени кочии

Mazedonien Ljupco Popovski
Љупчо Поповски
Прескокни го блокот Повеќе теми

Повеќе теми

Врати се на почетната страница