1,3 милијарди евра дубиозни исплати во Сименс | Вести | DW | 08.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

1,3 милијарди евра дубиозни исплати во Сименс

*

Во скандалот со поткуп во Симнес, во периодот од 2000 до 2006 година биле извршени дубиозни исплати во висина од 1,3 милијарди евра, соопшти денеска Сименс во Минхен. Досега претпријатието имаше наведено сума од 449 милиони евра. Парите биле користени најверојатно за склучувње договори во странство.