100 години БМВ | Сите содржини | DW | 07.03.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

100 години БМВ

Од своето формирање пред 100 години, БМВ од средно-голем производител на авионски мотори прерасна во една од најпознатите светски автомобилски марки. Во меѓувреме, да се вози БМВ стана работа на престиж.

БМВ - кратенка која во меѓувреме стана светски позната. Баварскиот производител на мотори (БМВ), денес официјално го носи името „БМВ груп“ и е меѓу најуспешните автоконцерни во светот. БМВ денес има производствени капацитети во 14 земји. Нема дилема дека она што започна на 7 март 1916 година со основањето на фабриката за авионски мотори, стана успешна приказна. Дури може да се каже и - една типична германска успешна приказна.

Прочитај го и ова