Јужнорејските заложници се вратија во татковината | Вести | DW | 02.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Јужнорејските заложници се вратија во татковината

*

Повеќе од шест недели по нивното грабнување во Авганистан, 19 те јужнокорејски заложници се ватија во нивната татковина. Владата на Јужна Кореја се бранеше против меѓународните префрлувања дека со своите постапки во случајот, може да предизвика натамошни грабнувања. Не постоеше друг избор, освен директно да се преговара со Талибанците, се вели од јужно - корејското министерство за надворешни работи. Извештаите дека за ослободувањето се платени милиони долари се демантирани, висок командант во редовите на Талибанците претходно тврдеше дека за заложниците се добиени 20 милиони долари.