Штрајкот во француската железница продолжува | Вести | DW | 17.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Штрајкот во француската железница продолжува

*

Во Франција, четврти ден, продолжува штрајкот на железничарите. Од железницата најавија дека денеска ќе отпаднат две третини од брзите возови. Во околината на Париз и други градови се јавува за големи застои во автомобилскиот сообраќај. Причина за штрајкот се најавените планови на претседателот Саркози за промени во пензискиот систем.