Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Христијан Мицковски

Христијан Мицковски, роден на 29 септември 1977 година во Скопје, е македонски политичар и вонреден професор на Машинскиот факултет во Скопје.

Мицковски беше избран за претседател на ВМРО-ДПМНЕ на вонредниот конгрес одржан во декември 2017 година во Валандово. Претходно беше генерален секретар на партијата. За време на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ од 2006 до 2016 година беше и директор на државната компанија Електрани на Македонија- ЕЛЕМ.

Покажи повеќе написи