Фотографија на денот: Ханука - свеќник во Берлин | Панорама | DW | 14.12.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Фотографија на денот: Ханука - свеќник во Берлин

Традиционално, пред Бранденбуршката порта во Берлин е поставен Ханука-свеќник во чест на еврејскиот празник на светлината.

Пред Бранденбуршката порта во центарот на Берлин е поставен најголемиот Ханука-свеќник во Европа, симбол на еврејскиот осумдневен празник на светлината и слободниот дух, кој трае до 20. декември. Во заднината на #ФотографијаНаДенот се гледаат светлата од божиќниот панаѓур на Парискиот плоштад.

Реклама