Фотографија на денот: Телевизиската кула во Штутгарт | Панорама | DW | 17.11.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Телевизиската кула во Штутгарт

Сенката на 216 метри високата кула во Штутгарт се оцртува врз есенски обоената шума во ноемвриски ден, а во заднина се гледа центарот на градот.

Телевизиската кула во Штутгарт е подигната пред повеќе од 60 години и беше првата кула во светот изградена од челик и бетон. Од платформата блиску до нејзиниот врв, на посетителите им се пружа величенствен поглед врз градот и блиската околина.

 

Реклама