Фотографија на денот: Соединети имигрантски држави | Свет | DW | 11.06.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Свет

Фотографија на денот: Соединети имигрантски држави

Поголема почит за имигрантите- моќната порака на нашата #ФотографијаНаДенот

УСИ наместо УСА. Уметникот Роберто Маркез во рамки на својата протесна акција ги напиша зборовите на знамето - „United States of Immigrants“, значи „Соединети држави на имигранти“. Негова цел е поголема почит кон мигрантите во САД и особено од страна на претседателот Доналд Трамп - оваа #ФотографијаНаДенот е сликана во Сиудад Хуарез, од мексиканската страна на ѕидот кој се наоѓа на границата меѓу двете држави. На американска страна е Ел Пасо во Тексас

Реклама