Фотографија на денот: „Војната не познава победници“ | Панорама | DW | 19.02.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: „Војната не познава победници“

Традиција има не само Минхенската безбедносна конференција, која заврши на викендот, туку и протестите на мировни активисти против неа, кои предупредија од опасностите од војни

Околу 2200 членови на стотина различни мировни организации, за време на одржувањето на Минхенската безбедносна конференција на викендот протестираа  против оружената политика на Германија, ЕУ и НАТО. Демонстрантите носеа транспаренти со вакви пароли: „Никогаш повеќе војна“, „Да се расформира НАТО“, „Војната не знае за победници“. На #ФотографијаНаДенот: протестна инсталација - симболично кршење на оружје.

 

Реклама