Фотографија на денот: Австралија - континент во очај | Панорама | DW | 14.01.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Фотографија на денот: Австралија - континент во очај

Човек со подигнати раце, вришти од очај - сцена од опожарената Австралија, иако ова е скулптура изработена од песочен камен, дело на еден пожарникар.

Австралискиот пожарникар Рон Трелфал во последните денови самиот директно бил сведок на катастрофите предизвикани од пожарите. Но, тој е и уметник, изработува скулптури. Оваа на #ФотографијаНаДенот е инспирирана од последиците на огнената стихија која ја погоди Австралија.

Гледај видео 01:00

Штета од стотици милиони долари

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама