Усвоена декларација на Конференцијата во Охрид | Вести | DW | 28.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Усвоена декларација на Конференцијата во Охрид

*

Учесниците на Светската конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог, денеска во Охрид усвоија Декларација за унапредување на меѓуверскиот дијалог. Со неа се осудуваат сите форми на верско насилство и нетолеранција, злоупотреба на верата како и сите видови дискриминација. Декларацијата ќе се достави до Генералното собрание на Обединетите Нации, до владите на државите членки на ОН, како и до редица други меѓународни организации.