Убиeни терористи во Ирак | Вести | DW | 10.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Убиeни терористи во Ирак

*

Американската армија според сопствени извори ги убила одговорните лица за два терористички напада на северот на Ирак, во средината на август. Сојузникот на Ал Каеда Абу Мохамед Ал Аафри, според американски извори, загинал при воздушен напад југозападно од градиот Мосул. Се смета дека Ал Аафри планирал и раководел со напади врз две села на религиозната заедница на Јесидите. При самоубиствените напади биле убиени повеќе од 400 лица. – Ал Каеда инаку ги смета Јесидите за неверници.