Трет ден штрајк на железницата во Франција | Вести | DW | 16.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Трет ден штрајк на железницата во Франција

*

Француските власти го повикаа синдикатот да го запрат штрајкот во железницата кој влезе во третиот ден. Министерот за труд Ксавиер Бертранд изјави дека само на тој начин може да се одржат преговори. Синдикатот имнаку сака штрајкот да продолжи. Вработените во железницата протестираат против планираните пензиски реформи.