Тадиќ: Србија никогаш нема да прифати независност на Косово | Вести | DW | 11.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Тадиќ: Србија никогаш нема да прифати независност на Косово

Србија никогаш нема да прифати независност на Косово изјави српскиот претседател Борис Тадиќ објавувајќи дипломатска офанзива што ќе има за цел да ги убеди светските сили да го остават Косово во границите на Србија.

„Србија е отворена за компромис, но не сме подготвени да се откажаме нашата целост и идентитет“, нагласи Тадиќ.