Стани дел од Balkan Booster! | Информации и анализи за Балкан | DW | 04.04.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Балкан

Стани дел од Balkan Booster!

Дојче веле бара учесници во проектот „Balkan Booster“ за 2019 година.

Сакате да дознаете како живеат луѓето во соседните земји и какви се нивните приказни? Заинтересирани сте за заштита на животната средина? Ако Вашите одговори се „да“, а покрај тоа уште сакате и да снимате видеа со мобилен телефон и активно да ги користите социјалните мрежи, тогаш сте на вистинското место!

Дојче веле бара учесници за проектот Balkan Booster за 2019 година. За повеќе информации за проектот следете го хаштагот #dw_BalkanBooster или посетете ја нашата посебна Balkan Booster страница.

 

Кандидатите/кандидатките треба да ги исполнуваат следните услови:

 

1. Да живеете во РС Македонија

2. Да имате помеѓу 19 и 25 години

3. Да студирате новинарство или да имате новинарско работно искуство

4. Да сте подготвени да работите во тим и да патувате

5. Да имате време да учествувате на тридневна обука за видео-новинарство во мај 2019 година

6. Да сте мотивирани за истражување и работа на приказни за заштита на животната средина

7. Активно да користите социјални медиуми (Фејсбук, Инстаграм и Твитер)

8.  Активно да користите (да зборувате и пишувате) англиски јазик

9. Знаете да монтирате видеа? Тоа е предност!

10. Да сте мотивирани да научите повеќе за другите земји, идентитети и култури на Балканот

 

Ако сте заинтересирани и сакате да станете дел од големото Balkan Booster семејство на Дојче веле, испратете ни ја својата пријава (биографија на англиски јазик и кратко видео во траење до една минута во кое ќе ја наведете Вашата мотивација за проектот) најдоцна до 21 април 2019 година на имејл адресата: balkan-booster@dw.com.

 

WWW-линкови

Реклама