Софија - шефови на дипломатија од регионот | Вести | DW | 14.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Софија - шефови на дипломатија од регионот

*

Министрите за надворешни работи на земјите членки на Процесот за соработка во ЈИЕ денеска во Софија одржуваат неформален состанок на кој се разговара за унапредување на регионалната соработка во насока кон евроатлантските интеграции. Покрај македонскиот министер за надворешни работи Антонио Милошовски, на средбата е најавено присуство на министрите од Бугарија, Албанија, Хрватска, Турција, како и претставници на Црна Гора, Србија и Грција.