Самит на ЈИЕ во Охрид | Теми на денот | DW | 20.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Теми на денот

Самит на ЈИЕ во Охрид

Претседателите на земјите од регионот на ЈИЕ во Охрид одржаа самит посветен на енергетската политика. Тие се согласија дека енeргетиката треба да биде меѓу приоритетните прашања во земјите од регионот и дека е неопходна долгорочна енергетска стабилност. Во Охрид беше потпишана и соодветна декларација. Сепак, самитот и проблемот на енергијата паднаа во сенка на најактуелното прашање во регионот во момент

Од самитот во Охрид

Од самитот во Охрид

ов – Косово и неговиот иден статус. Прашањето доминираше на билатералните разговори и на завршната прес-конференција.

Реклама