Рикер – Косово | Вести | DW | 17.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Рикер – Косово

Шефот на УНМИК Јоаким Рикер денеска во Призрен изјави дека Косово се наоѓа во завршна фаза на создавање државност. Во придружба на Рикер беше и командантот на КФОР Роланд Катер, кој се придружи во оценката дека Косово годинава ќе стане независно благодарение на волјата на мнозинскиот народ, но и со ангажирање на меѓународниот фактор.