Прилеп – град на културата | Вести | DW | 01.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Прилеп – град на културата

Во Прилеп официјално почна манифестацијата “Прилеп - град на културата“. Во текот на мај ќе бидат одржани Деновите на Крали Марко, Деновите на Ромите, ќе бидат одржани дебати за Светскиот ден на културата и низа други настани од сферата на културата. Според директорот на Центарот за култура во Прилеп, Тони Чатлески, цел на проектот е културата да стане дел од животот на сите граѓани, а не да биде затворена во институциите.