Потребни се инвестиции во македонското здравство | Северна Македонија | DW | 11.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Северна Македонија

Потребни се инвестиции во македонското здравство

Македонија нема проблем со квалитетот, но условите во кои работат лекарите се лоши. Владата ќе инвестира пари за да ја подобри ситуацијата.

Градска болница во Скопје

Градска болница во Скопје

Владата на Македонија ќе инвестира 40 милиони евра во здравството. Пари со кои ќе се направи обид да се поправи лошата слика во јавните здравствени установи.
Реклама