Поплави во Јужна Азија | Вести | DW | 06.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Поплави во Јужна Азија

*

Уницеф побара да се испрати помош за жртвите од поплавите предизвикани од монсунските дождови во Јужна Азија. На погодените мора веднаш да им се достави чиста вода за пиење и јадење и да им се обезбеди сместување, во поинаков случај се заканува избивање на маларија и други болести, рече портпаролка на Уницеф во Њуделхи. Од монсунските дождови погодени се Индија, Бангладеш, Непал, Пакистани и Минамар. Само во Индија спред проценките досега животот го загубиле повеќе од 1000 лица.