Поплави во Мексико | Вести | DW | 06.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Поплави во Мексико

*

По новите дождови и бран поплави и лизгање на земјиштето во Мексико поклопени се куќите во едно село при што животот го загубија повеќе лица. Според официјални податоци како исчезнати се водат 16 жители на сојузната држава Чиапас. Во меѓувреме се намали нивото на водата од поплавите во поркраините Чиапас и Тапаско, но ситуацијата и натаму е драматична, недостасуваат прехрамбени производи, вода за пеиње и лекарства.