Парламентарни избори во Источен Тимор | Вести | DW | 30.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Парламентарни избори во Источен Тимор

*

Два месеца по претседателските избори, во Источен Тимор се одржуваат избори за нов состав на парламентот. За фаворит важи новоформираната партија “Национален Конгрес за обнова на Источен Тимор“ на поранешниот претседател Џанана Гусмао, близок сојузник на претседателот Рамос Хорта. Анкетите покажуваат дека партијата има поголема поддршка од владејачката партија Фретилин. Источен Тимор во мај 2002 година прогласи независност од Индонезија.