Парализиран авионскиот сообраќај во Бразил | Вести | DW | 31.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Парализиран авионскиот сообраќај во Бразил

Воздушниот сообраќај во Бразил е речиси парализиран поради штрајк на контролорите на летање. На 49 аеродроми не полета ниеден авион. Контролорите бараат подобри работни услови и реформа на системот за водење на ваиони, сега склон кон грешки.