Пад на берзанските индекси во светот | Вести | DW | 10.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Пад на берзанските индекси во светот

*

Поради кризата на американскиот пазар за недвижности светските берзи бележат пад на вредноста на акциите. Поради високите загуби централните банки дотурија свеж капитал на пазарите. Берзата во Јапонија беше затворена со минус од речиси 2,4 проценти. Во Хонкогнг е забележан пад од речиси три проценти. На берзата во Њујорк, берзанскиот индекс Дау Џонс загуби 2, 8 процента од својата вредност.