Нови членови во Политбирото на КП на Кина | Вести | DW | 22.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Нови членови во Политбирото на КП на Кина

*

По завршувањето на конгресот на кинеската комунистичка партија,Централниот комитет го одобри новото Политбиро и неговиот постојан одбор.Во него вlегуваат четири нови членови.Двајца од нив,регионалниот партиски шеф Кси Џинглинг и Ли Кеквианг важат за можни кандидати за наследници на партискиот шеф Ху Џинтао и премиерот на Кина,Вен Џиабао.