Невакцинирањето ги враќа искоренетите болести | Панорама | DW | 12.01.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Невакцинирањето ги враќа искоренетите болести

Во Германија во 1983 година е укината обврзувачката вакцинација. Со растот на бројот на противници на вакцинацијата, расте и бројот на зарази.

Треба ли децата да се вакцинираат или не? Околу тоа прашање и во Германија се водат жестоки дискусии.

Со растот на бројот на противници на вакцинацијата, расте и бројот на зарази. Болестите за кои се веруваше дека се искоренети, повторно се тука. 

Кои се главните аргументи на противниците, а кои на заговорниците на вакцинацијата? Погледнете во видеото:

 

Гледај видео 02:45

Вакцинација или не?

 

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама