Народната партија-најголема политичка сила во Швајцарија | Вести | DW | 22.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Народната партија-најголема политичка сила во Швајцарија

*

Десноконзервативната Народна партија на Швајцарија ја зацврсти својата позиција во Парламентот по вчерашните избори,освојувајќи 29 проценти од гласовите.Социјалдемократите со 19,5 насто се со многу полош пласман од претходниот пат,а загуби имаат и Слободните демократи.Зелените и Христијанските демократи напротив во идниот национален собир ќе имаат повеќе места.Швајцарската Народна партија во предизборниот период паѓаше во очи со плакати и пароли чии содржини беа непријателски кон странците.