МПЦ ги следи случувањата во српската црква | Македонија | DW | 19.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

МПЦ ги следи случувањата во српската црква

Случувањата во црковен Белград го привлекоа вниманиетот на целата православна екумена.

default

Соборната црква во Скопје

Македонската црква како непосреден сосед и страна која има спор со српската црква ги следи случувањата но засега не сака официјално да ги коментира последиците од смената во српскиот црковен врв.

Српските владици веќе почнаа да лицитираат со имиња на наследикот на патријархот Павле.