Можна ескалација на насилството на Косово | Вести | DW | 09.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Можна ескалација на насилството на Косово

Меѓународните организации за помош веќе имаат планови за евакуација на Србите од Косово,објавува денешниот германски неделник Шпигел.Албанските политичари се закануваат со еднострано прогласување независност.Тогаш и без резолуција на Советот за безбедност на ОН не се исклучува американско признавање на Косово.Во таков случај Србите во северниот дел од покраината би реагирале со отцепување и би ги вовлекле трупите на КФОР во вооружене конфликт,наведува Шпигел.