Македонија – парламент – интерпелација | Вести | DW | 31.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Македонија – парламент – интерпелација

*

Македонските пратеници денеска ќе расправаат за интерпелацијата на претседателот на Собранието, Љубиша Георгиевски, поднесена од пратеничката група на Либерално-демократската партија. Барањето беше поднесено на 10 август со образложение дека Георгиевски го претворил парламентот во извор на перманентна политичка криза. Според деловникот, за да биде прифатена интерпелацијата поднесена од ЛДП, потребна е поддршка од најмалку 61 пратеник.