Македонија меѓу најреформски ориентираните земји | Економија | DW | 09.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

Македонија меѓу најреформски ориентираните земји

Република Македонија во последнава година понуди редица предности за инвеститорите и со тоа се вброи на листата најреформски земји.

default

Светска банка - извештај за 2008

Светската банка препозна значително подобрување на инвестиционата клима во Македонија и ја рангираше на четврто место на најреформски ориентирани земји. Но и покрај ваквата верификација за подобрување на бизнис климата во земјата и годинава нема позначајно ниво на странски инвестиции од порано.