Локални избори во Италија | Вести | DW | 28.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Локални избори во Италија

Италијаните денес и вчера, гласаат на локални избори кои се сметаат за нов клучен тест за владата на левиот центар на премиерот Романо Проди, една година по неговото доаѓање на власт. На изборите на кои учествуваат над 10 милиони луѓе со право на глас се одржуваат во 850 места. Според последните анкети, поголемиот дел од граѓаните се задоволни од досегашната работа на кабинетот на Проди.