Кој град е на фотографијата? | Панорама | DW | 26.04.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Кој град е на фотографијата?

default

Во овој француски град се одржува најпознатиот филмски фестивал во светот. Годинава, во трка за наградите се 18 филмови. Со жирито претседава американскиот режисер Тим Бартон. Фестивалот се одржува од 12 до 23 мај.

Одговорите можете да ги испраќате на адреса: macedoni-quiz@dw-world.de

Награда за претходното прашање

Одговор на претходното прашање: Кој е на фотографијата?, е - Луис ван Гал.

Добивме 56 точни одговори, а добитник на шопинг-чанта со логото на Дојче веле е Весна Ицковска од Скопје.

Реклама